trike taxeren

Gebruikersavatar
limbotriker
Berichten: 1215
Lid geworden op: di okt 07, 2008 6:41 am
Locatie: Voerendaal

trike taxeren

Bericht door limbotriker » di mar 31, 2015 10:53 am

Het was weer ruim 3 jaar gelden dat onze trike getaxeerd was.
vandaag was het weer zo ver en hij is weer getaxeerd voor de verzekering, kunnen we weer rustig en met een goed gevoel gaan rijden.
er zijn diverse taxatie bureaus in Nederland maar wij hebben hem bij CED-europe laten taxeren.

Maar waarom taxeren?

Een taxatierapport dient om de waarde van je voertuig vast te leggen. Het vormt een erkenning van merk, type, uitvoering, bouwjaar en andere bijzonderheden die liefhebbers relevant achten. Maar het zegt ook iets over de conditie, eventueel verbeterd door gedane investeringen. Een taxatierapport is van belang voor diverse doeleinden.
Je moet er niet aan denken, maar toch gebeurt het jaarlijks je troetelkind wordt beschadigd of gestolen.
Indien er geen taxatie rapport is gemaakt krijg je van de verzekering alleen de door hun te bepalen dagwaarde van je trike en dat is meestal belachelijk weinig, ga maar eens na wat je nog voor een auto krijgt na een schade of diefstal, daar koop je nooit een gelijkwaardige voor terug.
Bij trikes is dit nog veel erger want die gaan veel langer mee, kijk maar naar de prijzen die betaald moeten worden voor een 2e hands trike
Wie zijn voertuig met een volledige dekking wil verzekeren, kiest voor een WA-cascopolis (all risk) waarbij je geheel schadeloos wordt gesteld in het geval van schade of diefstal. De uitgekeerde som moet het mogelijk maken om binnen een redelijke termijn een vergelijkbaar voertuig in een gelijkwaardige conditie te vinden. Als uitgangspunt voor het bepalen van dit bedrag dient een officieel erkend taxatierapport, uitgewerkt en ingediend vóórdat je de schade claimt.
Taxeren ook zinvol bij alleen WA verzekering
Taxeren kan ook veel nut hebben als je voertuig alleen WA-verzekerd is. Raak je namelijk buiten je schuld bij een aanrijding betrokken, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij zich bij het uitkeren van de schade baseren op het taxatierapport, in plaats van de – meestal veel lagere – dagwaarde.
Alle bijzondere voertuigen
Taxeren is niet alleen een must voor oldtimers van 25 jaar en ouder. Een gedegen taxatierapport is net zo zeer van belang bij youngtimers of andere bijzondere automobielen, trikes, en motoren, zelfs van recente datum.
Per verzekeringsmaatschappij en polis is de geldigheidsduur van een taxatierapport verschillend, u dient zelf bij te houden of uw rapport is verlopen.
laat hem dan ook weer op tijd taxeren want zonder geldig taxatie rapport krijg je geen uitbetaling naar waarde maar alleen dagwaarde.
WACHT tot het rode licht gedoofd is er kan nog een trike aan komen

Plaats reactie