deel 1: remvloeistof vervangen

Gebruikersavatar
limbotriker
Berichten: 1215
Lid geworden op: di okt 07, 2008 6:41 am
Locatie: Voerendaal

deel 1: remvloeistof vervangen

Bericht door limbotriker » zo okt 26, 2008 9:38 am

ONZE TRIKES HEBBEN HET SOMS HARD TE VERDUREN, ONDERHOUD IS VAN GROOT BELANG, DAAROM HEB IK OP INTERNET WAT STUKJES GEVONDEN OVER DE TECHNIEK EN HET ONDERHOUD.

Remvloeistof vervangen

Wat is remvloeistof?
Remvloeistof is een samengestelde vloeistof van minerale, synthetisch en organische grondstoffen.

Waar dient remvloeistof voor?
Remvloeistof is speciaal ontwikkeld voor het overbrengen van de remkracht van het rempedaal naar de wielremcilinders.

Wat zijn de eigenschappen van remvloeistof?
Remvloeistof is heel goed bestand tegen hoge drukken en is nagenoeg niet samendrukbaar. Let op! Remvloeistof is agressief, bij knoeien op de lak zal het de lak aantasten. Remvloeistof is ook hygroscopisch, het trekt water aan, dus hou water uit de buurt van het reservoir. Remvloeistof mag de materialen van het remsysteem niet aantasten.

Kan remvloeistof tegen hoge en lage temperaturen?
Remvloeistof is heel goed bestand tegen hoge en lage temperaturen. Let op bij langdurig en slepend remmen kan de temperatuur dusdanig oplopen dat de remvloeistof gaat koken. Bij koken ontstaan er dampbellen. Deze damp is samendrukbaar dus de remwerking wordt drastisch minder. Men moet hierbij denken aan zeer extreme situaties, zwaar beladen hoge berghellingen afrijden met constant remmen.

Wanneer moet de remvloeistof worden vervangen?
Iedere 90.000 km of na 4 jaar, wat het eerst wordt bereikt.

Waarom moet de remvloeistof vervangen worden?
Remvloeistof verouderd en vervuild in de loop van de tijd. De remcilinders hebben bewegende delen, hierdoor zal een residu in de vloeistof achterblijven. De kooktemperatuur zal lager worden door condensvorming. Hierdoor zal er water in de remvloeistof komen en het kookpunt wordt lager. We praten hier over een belangrijke vloeistof, remvloeistof heeft direct betrekking op de veiligheid van de inzittende(n). Voorkomen is toch beter dan genezen!
WACHT tot het rode licht gedoofd is er kan nog een trike aan komen

Plaats reactie