deel 6: distribitieriem vervangen

Gebruikersavatar
limbotriker
Berichten: 1215
Lid geworden op: di okt 07, 2008 6:41 am
Locatie: Voerendaal

deel 6: distribitieriem vervangen

Bericht door limbotriker » zo okt 26, 2008 9:56 am

ONZE TRIKES HEBBEN HET SOMS HARD TE VERDUREN, ONDERHOUD IS VAN GROOT BELANG, DAAROM HEB IK OP INTERNET WAT STUKJES GEVONDEN OVER DE TECHNIEK EN HET ONDERHOUD.


De distributieriem

Waarvoor dient een distributieriem?
De distributieriem zorgt voor aandrijven van allerlei componenten. Primair dient de distributieriem voor het aandrijven van één of beide nokkenas(sen). Daarbij is het mogelijk om de riem ook andere componenten aan te laten drijven, denk hierbij aan de waterpomp of de oliepomp.

Waarvan is een distributieriem gemaakt?
De distributieriem is gemaakt van een bepaald soort kunststof versterkt met trekdraden.

Slijt een distributieriem?
Een distributieriem slijt inderdaad. De riem moet zwaar werk leveren, hij moet de nokkenas(sen) aandrijven die de zware klepveren indrukken. Buiten de grote krachten die de riem moet overbrengen wordt hij ook sterk vervormd door de poelies en rollen waar de riem overheen loopt en aandrijft. De riem is ook onderhevig aan temperatuurswisselingen. Al deze zaken hebben grote invloed op de levensduur van de distributieriem.

Kan de distributieriem breken?
Het is mogelijk dat de distributieriem breekt. Normaal gesproken komt dit niet voor of er moet sprake zijn van invloeden van buitenaf. Oorzaken van het breken van de riem, denk hierbij aan: niet tijdig vervangen, achterstallig onderhoud, olie of vet op de riem.

Als een distributieriem breekt, ontstaat er dan ernstige schade?
Als een distributieriem breekt kan er zeer ernstige schade aan de motor ontstaan. Dit is afhankelijk van de constructie en bedrijfsomstandigheden.

Wanneer moet een distributieriem vervangen worden?
Dit zal weer per motortype verschillen dus informeer hiernaar, bij mijn Streetfighter peugeot motor is het iedere 80.000 km of 60 maanden wat het eerst wordt bereikt. Dit garandeert een lange en storingsvrije levensduur van de motor.
WACHT tot het rode licht gedoofd is er kan nog een trike aan komen

Plaats reactie